A-ți trăi munca

Noul an vine cu reverberații minunate ale muncii de anul trecut  – Formarea Kutschera-Resonanz®-Practitioner pentru profesori și învățători.

M-a impresionat fata asta prin felul cum își trăiește munca. E o bucurie s-o avem în programul nostru “Învățători fericiți, sănătoși și de succes”.andrada

Andrada Sorca, învățătoare în Timișoara, își trăiește menirea, lucrează cu pasiune. Nu pot să nu mă întreb cum ar arăta lumea din jurul nostru dacă mai mulți oameni și-ar trăi munca; cu pasiune, seninătate, prospețime și curățenie. Oameni potriviți la locul potrivit.

Textul Andradei despre a fi învățător:

https://andradasorca.wordpress.com/2016/01/04/invatatorul-un-munte-de-sare/.

Cum ești tu ca învățătoare?

“Eu, in rolul de invatator sunt un munte de sare, copiii ma absorb intru totul. Toate gesturile mele, toate vorbele, actiunile pe care le fac sunt interiorizate de ei. Sunt mai observat si mai ,,respirat” decat mi-as fi putut imagina. Responsabilitatea mea e foarte mare, pentru ca am datoria de a fi un munte de sare ,,curat”. Supararile mele, problemele personale, grijile nu fac altceva decat sa prafuiasca sarea pe care copiii o inhaleaza. Am posibilitatea de a-i ajuta, curata si vindeca, la fel cum are si sarea aceste proprietati. Pot sa ii ajut sa isi creasca stima de sine, sa le dezvolt creativitatea, sa ii invat respectul si integritatea, pot face atatea pentru ei, daca imi amintesc de rolul meu.”

himalayan-pink-salt

“Eu, in rolul de invatator , sunt un munte de sare. Imaginati-va un munte. Cum priveste copilul catre un munte? Cum il vede? Cat de mare si puternic ii pare. Cum prin batranetea lor si modul de formare in decursul timpului, muntii si-au adunat intelepciunea si totodata isi pastreaza prospetimea. Un munte transmite forta, liniste si te provoaca. Te provoaca sa ii faci fata, sa iti depasesti limitele, sa il descoperi. Dar un munte de sare este cu atat mai special. Muntele de sare are toata forta unui munte si in acelasi timp o fragilitate aparte. Ma gandeam  la cristalizare, la stralucirea pe care sarea o poate avea si in timp ce vorbeam despre asta, simteam parca mirosul de sare. Noi ar trebui sa fim la fel de stralucitori.

[…]

“Mulțumesc Luciana Pavel și Ligia Cremene pentru programul pe care il desfășurați. Discuțiile cu voi m-au inspirat și mă inspiră să scot la suprafață gânduri, idei și cuvinte pe care le-am așternut cu drag în acest articol.”

Leave a comment