Ce spun oamenii

“Primele ore de coaching cu Ligia au fost mult peste așteptările mele. Tehnicile folosite combină abordarea rațională cu cea creativă… Simt deja îmbunătățiri importante în ceea ce privește găsirea soluțiilor la provocări în viata de zi cu zi și în carieră, precum și în ceea ce privește vindecarea unor aspecte care necesitau atenția mea. Recomand cu încredere serviciile de coaching “Best of Me“ atât pentru dezvoltarea personală, cât și pentru dezvoltarea businessului din care faceți parte!”

Gina Lupu Florian, Fondatoare Wolfpack Digital


“Îmi place să călătoresc des în locuri noi iar pentru mine coachingul este un alt fel de a călători și a descoperi lucruri noi, de data aceasta despre mine și lumea văzută din interior. Experiența de coaching ne deschide mintea, ne ajută să vedem mai multe perspective privind diferite puncte de vedere și ne dezvoltă compasiunea fată de noi înșine și ceilalți. Mixul acesta ne dezvoltă foarte mult conștiința de sine pe lângă faptul că ne ajută să creștem în direcția dorită.

În general privim orice activitate de dezvoltare personală ca o investiție în noi înșine. Dar dacă mergeți în vacanță o dată pe an, știți că acele momente merită toți banii. În coaching rezultatul final se poate vedea pe noi, în relațiile noastre cu ceilalți, afacerile pe care le conducem sau proiectele pe care le dezvoltăm. Alături de Ligia am înțeles că dincolo de un plan de dezvoltare personal, cel mai important este să avem claritate pentru a ne atinge obiectivele. Deci dacă vă place să călătoriți și să vedeți lumea din altă perspectivă, eu vă recomand coachingul.”

Roxana Rugină, expert în tehnologii educationale și dezvoltare,

Fondatoare & CEO Simplon România


“S-a transformat ceva fundamental: pot să mă exprim mai firesc, să spun ce gândesc, cu calm și … echilibrat. Nu mai evit anumiți oameni din cauză că am putea intra în conflict. Sunt mai centrat, nu mă mai pun atât la îndoială, iar ceilalți mă înțeleg mai bine acum.”

C.M (inginer, 37)


“Mi-am reluat activitatea de cercetare științifică, și colaborările, după un an și jumătate de pauză și descurajare. Lucrez din nou sistematic, cu seninătate. Îmi reamenajez apartamentul.”

A.B. (profesor, 46)


“Uneori căutăm îndelung și descoperim răspunsuri la întrebările noastre după zeci de cărți citite sau multe cursuri urmate. Dar oare e ceea ce caut? E răspunsul potrivit? Sau am intrat din nou în ceață?
Cu Ligia Cremene am experimentat claritate, lumină, iar momentele de :”aha”, “frumos”, nu încetează să apară. Nu e ușor, dar e mult mai ușor decât singur, și știu că sunt pe drumul cel bun.

Mulțumesc, Ligia Cremene.

Cu drag, Mihaela”

Mihaela Catana, antreprenor


“Îți  mulțumesc pentru tot ajutorul pe care mi l-ai dat anul acesta – pentru pacea, încrederea și deschiderea pe care m-ai ajutat să le găsesc. În multe momente mă gândesc la înțelegerea pe care am dobândit-o în discuțiile noastre, și mă ajută și acum. Mă bucur pentru toate persoanele care au grația să fie ajutate de tine, ești o persoană specială 🙂

Multă sănătate, fericire și grație să continui să faci miracole – mulți avem nevoie :)”

B.V.C.  (consultant financiar, 39)


“Îmi place să fiu cât mai creativă în rezolvarea problemelor, iar Ligia m-a inspirat prin simpla prezență. Alături de ea mi-am privit provocările personale dintr-un unghi cu totul inedit. Am descoperit metode noi, colorate de-a dreptul, prin care pot să iau decizii cu mai multă ușurință și care să îmi reflecte valorile și pasiunile.
Sper să ajuți pe cât mai multă lume!”

Amalia Brad, programator


 

“Se intampla uneori in viata sa ai greutati. Din ce in ce mai mari, din ce in ce mai multe, si ai impresia ca nu se mai termina sirul de probleme. Uneori stii ce ai de facut. Alteori stii ce e de facut, dar oricat incerci, nu-ti iese. Uneori, nici macar nu mai ai idei despre ce se mai poate face.

Asa eram si eu inainte sa aleg sa recurg la coaching-ul transformational-terapeutic practicat de Ligia.

Si s-a mai intamplat ca exact atunci sa apara o sansa profesionala neasteptata, pentru care nu ma simteam pregatita.

Asa ca, mai mult ca oricand vroiam sa ma pun pe picioare si sa reusesc. Mai mult ca oricand vroiam sa las depresia, fricile, traumele, esecurile in urma.
Si le-am lasat, in mare parte. Poate nu te vindeci niciodata de tot de depresie, dar inveti sa o controlezi, sa nu te mai controleze ea pe tine. Pas cu pas, coachingul m-a ajutat sa repar ceea ce singura nu mai puteam repara.

Nu stiu inca daca am profitat la maximum de sansa profesionala, dar sunt aici, invatand, nu stiu inca daca m-am vindecat de mine, dar stiu ca am facut un pas urias spre reusita si stiu ca acum soarta mea e din nou in mainile mele.

Nici nu conteaza reusita finala. Important e ca am incercat mai mult decat credeam ca e posibil. Coachingul a ajuns la mine si m-a indrumat spre un liman. Iar asta e tot ce conteaza.
Si maine rasare soarele! De data asta, si pentru mine!”

 ~ Angela Pop, 40 de ani,

mama a doi copii, life-long learner, mai nou programator in formare.

“Sunt foarte incantat de rezultatele muncii tale cu Angela, a ajutat-o enorm.
A putut fi mult mai linistita si mai puternica, si a trecut prin momente dificile la serviciu cu o cu totul alta atitudine, cu rezultate foarte bune.”

~ partenerul Angelei.


“Daca ma gandesc la anul 2016, imi dau seama ca e adevarat ce se spune – asa cum l-am inceput, asa l-am incheiat. Pe Ligia am intalnit-o in februarie, iar prima noastra sedinta a avut loc in noiembrie.
Totul se reduce la compatibilitate – ea are intrebarile, eu am raspunsurile:) E foarte important ca doar eu am raspunsurile, ca nu incearca sa mi le sugereze. Asta face un coach adevarat. Te insoteste o bucata de drum, nu ca sa te repare sau sa te imbunatateasca, ci ca sa te ajute sa te asculti.
Ce faci tu? Te imprietenesti cu tine. Dureaza, uneori doare, s-ar putea sa plangi, uneori de fericire. La final descoperi ca traiesti sanatos, atunci cand te asculti. Traiesti vesel, cu sens, liber.”

Alexandra Căruntu, economist


“Am pierdut și vom pierde multe în viață, cert e că nu trebuie să te pierzi pe tine. Iar ca să nu te pierzi, trebuie să te găsești întâi.

În ședințele de coaching înfrunți teama, trăiești cu ea și cu incertitudini…până într-un moment.
Ligia mă duce în locuri în care, de una singură, nu m-aș duce. Și e tare plăcut când ai “spatele acoperit”.”

Imaginează-ți cum, de undeva din vârful capului, îți coboară un văl ușor opac, îți acoperă ochii, coboară pe nas și ajunge în vârful bărbiei. Trăiești cu el neștiind ce e, dar reprezintă REALITATEA TA, de zi cu zi.
În coaching, cineva ți-l dă la o parte, ușor, la început. El revine până înveți să ți-l dai singur din cale prin CONȘTIENTIZARE.”

Carmen Ciobanu, manager de proiect


“Nu știu dacă Best of Me a scos ce e mai bun din mine … dar, cu siguranță, a scos la lumină o parte din mine care  tare-mi place, o parte de care, luată cu gândurile și grijile de zi cu zi, uitasem. Cu maaare curiozitate (și uimire!), mă descopeream și mă redescopeream.

Uitasem puțin de mine și BoM m-a adus înapoi mi-a forțat uneori limitele, obligându-mă să ies din zona de confort.

Există un moment care mi-a rămas în minte …
eu sunt o persoană care are nevoie de soare, care se simte apăsată, ușor tristă într-o zi ploioasă ei bine, un BoM într-o zi ploioasă mi-a adus un zâmbet laaaarg pe față și mult soare înăuntru (în gândurile mele, printre sertărașele sufletului meu)
dacă ar fi să schimb ceva la BoM, l-as face varianta intensivă.

Ai … har (puținor oameni am spus chestia asta!)! nu-l lăsa niciodată să se irosească! e asa frumos ce faci!
îți mulțumesc pentru experiența BoM!”

Mirela Mărginean, inginer

— —

Am aflat că sunt, vizibil, prea exigentă cu mine. Am răbdare mai multă acum cu mine în primul rând.

Am aflat lucruri uitate (frumusețea e o valoare), lucruri noi (valorile contradictorii care mă rod interior). Ulterior m-am mai liniștit.

Aș recomanda atelierul prietenei mele psiholog fiindcă știu că i-ar plăcea să exerseze tehnici noi de împăcare a sufletului cu creierul… 🙂

Păi … nu s-a schimbat nimic. Doar că nu mai intru în panică, nu mai e așa tragic. E bine.

L.C., technical writer

Le-aș recomanda tuturor celor care doresc să se descopere sau să se redescopere. Pentru mine a fost revelator!

P.G., studentă

Așa mă bucur că am venit la Best of Me … nu credeam că mai există astfel de oameni în Cluj …

M.T., data miner

Mi-a plăcut mult exercițiul de împăcare a valorilor contradictorii. E salvator să afli cum poți să trăiești nescindat.

F.N., software developer

“Aleg libertatea pentru că siguranța mi-o pot construi” este mantra pentru anul acesta pe care am obținut-o în cadrul modulelor BoM. Nu e singurul cadou, deoarece am obținut mai multă claritate în ce privește proiectele personale și profesionale, și despre modul în care îmi pot pune la treabă talentele și calitățile.
Majoritatea exercițiilor de viziune și strategie utilizate de Ligia, le cunosc foarte bine pentru că le-am parcurs împreună în formarea NLP Rezonanz iar mai apoi le-am aplicat cursanților și clienților în ședințele de coaching individual sau de grup. Cu toate acestea, am avut surpriza și bucuria să descopăr, valori și preocupări noi ce mă ghidează în această etapă a vieții mele.
Florin Șomodi, business developer

Pentru mine, să trec prin procesul de coaching înseamnă să mă descătușez.
Am observat că în trecut mi-am format niște credințe și tipare comportamentale, care mi-au fost de folos la momentul respectiv, dar acum îmi dăunează. Eu doresc ca acum să îmi duc viata într-o nouă direcție și acele credințe mă țin blocată.
De cele mai multe ori, nici măcar nu știu care sunt acele credințe. Întrebările tale mă ajută să găsesc sămânța acelui gând care acum s-a transformat în tipar comportamental și mă ține încătușată.
Câteodată, îmi sunt clare credințele vechi, pentru că m-am autoanalizat, dar nu am puterea sau imaginația să le depășesc.
Aici intervii tu cu calm și claritate în intenție și exprimare și, folosind metodele specifice de accesare a subconștientului și imaginației, trecem podul de la vechi spre nou. E ca o eliberare. Se luminează tot pe interior și se aerisește.
Cel mai mult îmi place că nu e nimic forțat. Lucrăm pe aspectul sufletului meu care iese la suprafață în săptămâna respectivă, câteodată chiar în timpul ședinței. Nu e nicio presiune pentru a ajunge dintr-un punct A într-un punct B al dezvoltării personale. Scopul suprem e bunăstarea. Si la bunăstare se poate ajunge într-o infinitate de moduri pozitive.
Mi se vindecă trecutul. Ne acordăm timp, în timpul ședințelor, pentru a-mi desluși și simți viața. Astfel, cu ajutorul tău, mă învăț să îmi trăiesc experiențele pe deplin.
Mulțumesc.


Teodora


Nu l-am mai văzut niciodată atât de bine-dispus pe B.

G.V. mama lui B. (inginer, 65; B., matematician, 34)


După prima sesiune de terapie cu Ligia am putut să dorm, prima oară după 6 luni de chin. Dacă nu erau sesiunile de terapie nu știu încotro ar fi mers procesul meu de vindecare și dacă as mai fi fost acum aici.

D.D. (profesor, leucemie, 63)


Nu îmi mai tremură mâna. Vorbesc mai clar.

B.M. (scleroza multiplă, 50)


Mă simt motivat. Mi s-a clarificat! Acum știu ce am de făcut. 🙂 Si dacă știu ce am de făcut pot să fac.

T. T. (elev, 18)


Acum chiar cred că pot să învăț ceva nou. Progresez mult mai ușor cu engleza.

S.C. (studentă, dislexie, 24)


Eu, după exercițiul acesta, mi-am dat seama de ceva: pentru prima oară în viață m-am gândit la copacul din fața geamului meu ca la o ființă vie. Până acum nu mi-am dat seama, îl consideram un obiect. Si îmi dau seama cât e de important; privesc altfel. Poate că totuși a fost bine că n-am mai insistat să-l taie. Acum parcă e o prezență aici, nu mai sunt singur deloc.

C.M. (profesor, 82)

Despre BEST OF ME (BoM)

BoM 2016

Sunt momente în viată în care reușești să muti munții din loc și să atingi cerul. Sunt momente însă în care simți că nu mai poți face nimic bine și te împiedici de o pietricică. Acea pietricică poți fi chiar tu, atitudinea ta sau faptul că ai uitat cine ești. Dacă dorești să depășești acest moment și vrei mai mult pentru tine, garantat BEST OF ME este cheia!

Cristina U.

Am redescoperit lucruri frumoase care erau în mine și le-am uitat.
M-am împăcat cu mine însămi și cu viata mea.
Pricep mai bine structura sinelui meu.

As recomanda atelierul tuturor celor din jur (prieteni, colegi, frate, tata, mama) care s-au rigidizat atât de mult încât le e frică de orice schimbare.

Patricia C.

Vă mulțumesc din suflet pentru acest curs, care a venit pentru mine la momentul potrivit. Am retrăit multe sentimente pozitive de care îmi era dor și acum, la final, mi-a revenit speranța că îmi pot face viata să fie din nou frumoasă. Vă sunt recunoscătoare pentru toate ideile și metodele pe care mi le-ati oferit ca să fac lucrul acesta!

Oana R.

The Best of me!
O zi jumătate de exercițiu intens de întoarcere la mine însămi, de care uitasem că exist!
Mulțumesc.
E foarte tare ce faceți aici!

Anca M.

BoM 2015

“Aleg libertatea pentru că siguranța mi-o pot construi” este mantra pentru anul acesta pe care am obținut-o în cadrul modulelor BoM. Nu e singurul cadou, deoarece am obținut mai multă claritate în ce privește proiectele personale și profesionale, și despre modul în care îmi pot pune la treabă talentele și calitățile.
Majoritatea exercițiilor de viziune și strategie utilizate de Ligia, le cunosc foarte bine pentru că le-am parcurs împreună în formarea NLP Rezonanz iar mai apoi le-am aplicat cursanților și clienților în ședințele de coaching individual sau de grup. Cu toate acestea, am avut surpriza și bucuria să descopăr, valori și preocupări noi ce mă ghidează în această etapă a vieții mele.
Florin Șomodi (business developer)

Nu știu dacă Best of Me a scos ce e mai bun din mine … dar, cu siguranță, a scos la lumină o parte din mine care  tare-mi place, o parte de care, luată cu gândurile și grijile de zi cu zi, uitasem. Cu maaare curiozitate (și uimire!), mă descopeream și mă redescopeream.
Uitasem puțin de mine și BoM m-a adus înapoi mi-a forțat uneori limitele, obligându-mă să ies din zona de confort.

Există un moment care mi-a rămas în minte …
eu sunt o persoană care are nevoie de soare, care se simte apăsată, ușor tristă într-o zi ploioasă ei bine, un BoM într-o zi ploioasă mi-a adus un zâmbet laaaarg pe față și mult soare înăuntru (în gândurile mele, printre sertărașele sufletului meu)
dacă ar fi să schimb ceva la BoM, l-as face varianta intensivă ??

Ai … har (puținor oameni am spus chestia asta!)! nu-l lăsa niciodată să se irosească! e asa frumos ce faci!
îți mulțumesc pentru experienta BoM!

Mirela Mărginean, inginer

— —

Am aflat că sunt, vizibil, prea exigentă cu mine. Am răbdare mai multă acum cu mine în primul rând.

Am aflat lucruri uitate (frumusețea e o valoare), lucruri noi (valorile contradictorii care mă rod interior). Ulterior m-am mai liniștit.

Aș recomanda atelierul prietenei mele psiholog fiindcă știu că i-ar plăcea să exerseze tehnici noi de împăcare a sufletului cu creierul… 🙂

L.C.

Le-aș recomanda tuturor celor care doresc să se descopere sau să se redescopere.

P.G.

Așa mă bucur că am venit la Best of Me … nu credeam că mai există astfel de oameni în Cluj …

M.T.

Mi-a plăcut mult exercițiul de împăcare a valorilor contradictorii. E salvator să afli cum poți să trăiești nescindat.

F.N.

Și ce s-a schimbat în viata ta de la ultimul atelier încoace?

Păi … nu s-a schimbat nimic. Doar că nu mai intru în panică, nu mai e așa tragic. E bine.

L.C.

Mulțumesc Luciana Pavel și Ligia Cremene pentru programul pe care il desfășurați. Discuțiile cu voi m-au inspirat și mă inspiră să scot la suprafață gânduri, idei și cuvinte pe care le-am așternut cu drag în acest articol: https://andradasorca.wordpress.com/2016/01/04/invatatorul-un-munte-de-sare/

Andrada Sorca (învățătoare, 24)


Seminar despre motivație

“A fost mai mult decât că ne-ați vorbit despre valori, sens și motivație. A fost … cum să zic … eu am simțit energie pură …”

Alexandra (studentă)

“Seminarul a fost extrem de interesant și de util pentru mine. Nu credeam că pot să descopăr atât de multe despre mine într-un timp atât de scurt. E interesant să descoperi cum o alegere conștientă – în aparență – relevă ce se ascunde în subconștient.

Am apreciat că ați împărtășit câteva din experiențele personale și ați alocat timp unei adevărate călătorii interioare. Îmi pare rău că nu am avut mai timp la dispoziție. Vă mulțumesc.”

Paula Ghețe (studentă, 24)

“Îmi era foarte greu până acum să identific acele elemente care mă fac să reușesc să ating un scop, iar exercițiul de azi a fost foarte util. Am reușit să identific elementele respective și să-mi dau seama pe ce ar trebui să pun accent sau ce lipsește.”

Mădălina Boțu (studentă, 24)

“Am admirat calmul și căldura zâmbetului dumneavoastră. Mi-a plăcut exercițiul de descoperire a valorilor. Plec cu conștientizarea unor valori, cu dorința de a le așeza la baza acțiunilor mele.”

Ecaterina (studentă)

“In urma seminarului am ajuns la concluzia că de multe ori obstacolul este doar în mintea mea, iar motivația o pot regăsi foarte ușor. Nu mi-a plăcut că nu am avut timp pentru noi descoperiri. A fost un seminar reușit și folositor.”

Andreea (studentă)


 

Ce ți-a adus ție nou procesul de coaching? Ce te-a ajutat sa conștientizezi, clarifici, să înțelegi, să schimbi?

În primul rând am aflat că am valori, că fiecare dintre noi avem valorile proprii. Înainte eram de părere că toți oamenii împărtășesc aceleași valori. Ofeream celorlalți ceea ce doream să primesc dar nu era suficient.

Am învățat că trebuie mai întâi să descoperi valorile oamenilor ca să știi cum să comunici cu ei și cum să te comporți cu ei.

Apoi în relațiile conflictuale am descoperit că eu sunt plină de resentimente și nu permit celorlalți să rectifice situația. Probabil că este o problemă de orgoliu. Aici trebuie să lucrez.

La mine funcționează cel mai bine dialogul. Și faptul că m-ai ghidat, că am ajuns la o concluzie. Mi-a plăcut că mi-ai dat sa citesc. Este foarte important, nu am realizat asta până acum.

Am apreciat devotamentul tău. În momentul în care am avut nevoie de tine, ai știut să fii acolo.

A.B (stomatolog, 32)


Că fiecare trăiește după propriile valori și atunci poți să simţi împlinire; pot fi cu adevărat bucuroasa când îmi dau voie.

Ce s-a trezit în mine? Poate dorința explorării laturii artistice.

Ce e diferit? Sunt mai lucidă.

Ce e diferit în relațiile cu ceilalți? Observ că știu ce se întâmplă știu ce trebuie să fac dar nu acționez. Stagnez la capitolul atașament și abandon din cauza orientării mele spre exterior. Parcă vreau să demonstrez că nu funcționează.

Ce a fost revelator? Că și eu abandonez. Că eu sunt cea care nu sunt gata de o relație și angajament pe termen lung. Că dacă am răbdare și am o intenție clară pot să obțin ce vreau.

(S.M., stomatolog, 37)

 

Advertisements