Resurse

Aici vei găsi materiale interesante care te pot inspira. 🙂

Care e darul pe care il aduci in lume?
“How will you serve the world? What do they need that your talent can provide? That’s all you have to figure out.” ~ Jim Carrey
http://www.purposefairy.com/7…/how-will-you-serve-the-world/ 

O prezentare la care revin adesea, cu fascinație, pentru ca descopăr noi și noi înțelesuri și integrez treptat: Arta de a fi tu însăți / însuți

http://tedxtalks.ted.com/video/The-Art-of-Being-Yourself-Carol


Seinfeld: Emotional Intelligence – Self Management emoticon smile
https://www.youtube.com/watch?v=u3k7lykTWTk


 

“Dacă aș fi un client în căutare de cursuri sau experiențe de dezvoltare aș pune întrebări foarte precise celui căruia am ales să-i ofer încrederea mea. Aș întreba despre experiențele profesionale care l-au adus unde este, de formările pe care le-a făcut și acreditările pe care le-a obținut pentru a putea practica meseria asta, de clienții cu care lucrează, de proiectele pe care le are și, în general, aș evita să apelez la cineva despre care nu am absolut nicio referință, alta decât o prezentare scrisă pe un site. Aș fi sceptică atunci când mi se promit panacee pentru problemele mele, “chei ale succesului” sau soluții-instant în “X pași” pentru fericire garantată.” – Alis Anagnostakis, Contributor

http://www.forbes.ro/blog/dezvoltarea-personala-dincoace-de-clisee


Copiii ne vorbesc despre educatie, fericire, discriminare, sistemul de invatamant, sistemul de asistenta sociala, rasism, terorism, arta, politica, religie, orientare in cariera. Sunt incredibili !!!
De la minutul 20 afli cum sa fii fericit
De la minutul 27 afli ce lipseste sistemului actual de invatamant
apoi ce ar face el daca ar fi ministru,
afli despre empatie si pozitionare sociala, despre cum se cresc copii, despre cum sa-ti organizezi timpul, despre de ce poate fi o problema daca zambesti prea mult
Articulat, lucid, plin de miez si de context. Uau!

http://www.tvrplus.ro/editie-arta-fericirii-389329 


 

Filosoful  Simon Blackburn povestește despre nevoia de acceptare dincolo de realizările pe care le avem sau calitatea muncii pe care o facem.

Respectul de sine vine dintr-o recunoaștere interioară,  independent de validarea externă.

Așadar cum construiești o stimă de sine astfel încât starea de bine să nu depindă de aprobările exterioare?

tumblr_n3bxgdZtrE1sq6l90o1_500

Cunoaște sursele prin care poți crește stima de sine

Stima de sine vine și din cunoașterea de sine. Cunoașterea pasiunilor, a limitelor.

Natura , arta, relațiile sănătoase în care te poți manifesta autentic și asuma riscuri pentru ceea ce iubești sunt doar câteva resurse care te pot conecta la tine.

Recunoaște criticul interior

Criticul interior reprezintă vocea ego-ului, care se teme dezaprobarea celorlalți. Recunoașterea acestei voci e importantă pentru a putea diferenția mesajele primite din inima versus ego.

Fă diferența între atenție pentru sine și conștiinta de sine

Atenția și grija pentru sine reprezintă o parte esențială a respectului de sine. Mai concret,  atenția îndreptată asupra nevoilor, fie că e vorba de somn sau exprimarea creativității.

Scriitorul Jean-Jaques Rousseau denumea asta „iubire de sine” ce reprezintă conștiinta de sine și diferă de „amor propriu”. Atenția prea mult îndreptată înspre aparență poate crea stres, anxietate și ne distanțează de interacțiunile autentice – o sursă pentru creștrea simei de sine.

Fii conștient de social media

Cu toate că social media ne ajută să ne facem vocile auzite pentru cauzele care chiar au nevoie de ajutor, folosim de cele mai multe ori pentru selfie-uri și alte instrumente care să ofere apreciere și validare exterioară.  O modalitate de a folosi conștient social media este implicarea activă în cauze și campanii care contează.

Construirea încrederii în sine independentă de validarea exterioară poate fi dificilă în lumea în care trăim. Devenind conștienți de ceea ce ne pasă, putem ignora frica de a fi judecat și plonja în ceea ce ne face sa vibrăm.

Sursa: http://my.happify.com/hd/how-to-build-lasting-self-worth/

 

 

 

 

Advertisements